OKTOOBRI KUU PUHASTUS.

Oktoobrikuu puhastus. Oktoobri kuupuhastus.

Pidev pisipuhastus hoiab ära suurpuhastuse, kirjutas kunagi Jüri Üdi ehk Juhan Viiding. Lisaks teab iga perenaine, et rõivastele tekkinud plekke pikemaks ajaks omapead jätta ei maksa, vaid tuleb esimesel võimalusel need välja puhastada. Selleks, et need ei kinnistuks. Käesoleval oktoobrikuul ilmsiks tulnud plekist on püütud mööda vaadata juba aastaid. Oleks sellega ehk õigeaegselt tegeletud, poleks suurt lugu olnudki, kuid liiga hiline puhastusprotsess on teinud pleki jälje suuremaks kui plekk ise oligi. Nii ongi tunne, et oktoobri kuu puhastusel on paljude jaoks hoopis vastupidine mõju. Oktoobrikuise reväärirookimisega ei kaasnenud kuupuhastuslikku kergendavat efekti, vaid tagantjärele tunnevad end määrituna ka kõrvalseisjad. Sellise oktoobrikuu puhastuse asemel võiksid puhastajad võtta luuad ja rookida tänavatelt sinna vihmaga kinnikleepunud libedad sügislehed. Rahval rõõmsam ja endal ka pärast parem tunne kontides.

Kuu retsept: loomulik puhastus
Inimese juures peab olema kõik puhas, nii rinnaesine, nägu, kui ka kodu. Sellekuise puhastusteemaga anname paar lihtsamat retsepti, kuid näiteks kööki ja kodu puhastada loomulike ja inimsõbralike vahenditega ilma karmi kodukeemiat kasutamata.

Kahhelplaadid
Segage omavahel pastaks üks osa vett ja kolm osa küpsetussoodat. Määrige see plekkidele, laske veidi seista ning hõõruge näiteks hambaharja ja seejärel svammiga.

Kööginõud
Lisage mere- ehk jämesoolale pisut sidrunimahla ja hõõruge antud seguga mustus maha. Võite proovida ka söögisooda ja vee segu (vt. üleval).

Riidepehmendaja
Võtke üks osa äädikat ja kaks osa vett. Lisage riietele veerand või kolmandik tassitäit loputustsükli ajal.

Tualetipuhastaja
Võtke tavalist lahjendamata äädikat ja valage seda poti määrdunud osadele. Hõõruge kuni on puhas ning tõmmake vett.

Puhast oktoobrit!