BMW X5 (F15/2013) esmaesitlus Eestis

BMW X5 (F15/2013) esmaesitlus Eestis
12. november 2013, kell 19
KUMU kunstimuuseum, Weizenbergi 34/Valge 1, Tallinn

Idee ja teostus: MAST
Video: Taavi Varm
Helikujundus: Hendrik Kaljujärv

Elukaose liitumisel kunstikaosega tekib kooskõla. Voolujoonestage oma mõistus.  Kõik ja kogu aeg. Lihtsusesse pandud keerukus ongi geniaalsus. See lihtsalt tuleb. Tahad sa seda või ei. See on paratamatu. Ülimate jõupingutuste tulemus.

MAKING OF

LIVE

Kaos 
Elu on kaos. Kunst on kaos. Väljamurdmine raamidest. Piiride ületamine. Liikudes elukaosest kunstikaosesse tekib harmoonia. Elukaose liitumisel kunstikaosega tekib kooskõla. Korrastumine. Olukord, kus kaks miinust moodustavad plussi. Vastandlikud võnked tasakaalustuvad. Ühtlustuvad. Rahunevad. Miks?

Pürgimine
Energia on tung. Oma tung on isegi kõige väiksemal osakesel. Aatomil. Pole tungi, pole elu. Pole midagi. Seepärast pürgivad kõik. Juba sünnist alates. Korratud sinna, kus on kord. Korralikud sinna, kus on korratus. Ümmargused kandiliste hulka. Kandilised hulknurkade sekka. Inimesed sinna, kus neid ei ole. Sinna, kus on parem. Pimedusest valgusesse. Külmast sooja. Lihtsusest keeruliseks. Keerulisest tagasi lihtsaks. Voolujoonestage oma mõistus. Kõik ja kogu aeg. Kus pole tungi, pole pürgimist, on tühjust. Ei miski. Miks?

Kord
Kord on kord on kord. Nagu süda. Rütmiline. Täpne. Punktuaalne. Ajas kestev ja kindlustunnet tekitav. Õlitatud nagu kellavärk. Evolutsiooni tipp. Üha rohkem muutujaid on alistatud kontrolli alla. Mida keerulisem süsteem, seda olulisem on kord. Mida lihtsam kord, seda parem. Seda lihtsam. Lihtsusesse pandud keerukus ongi geniaalsus. Raske, mis on muudetud kergeks. Kergelt omastatavaks. Kergelt omaks võetav. Geniaalne. Miks mitte.

Soolo
Ajalugu teevad indiviidid. Mitte massid. Masse panevad liikuma üksikisikud. Üksikud aga piisavalt mõjuvad impulsid. Eredad. Silmapaistvad. Tõustes esile ümbritsevast. Tavapärasest. See nõuab julgust. Julgust, mida kannustab isikupära. See on küünal, mida vaka all lihtsalt ei hoia. Seda ei õpi, seda ei osta. See lihtsalt tuleb. Tahad sa seda või ei. Sest temas on sees jõud. Mis jõud?

Tipp
Kõik liigub. Igal liikumisel on oma apogee. Kõrgpunkt. See on paratamatu. Sama paratamatu nagu püüdlus sinna. Iga võnge ihaldab jõuda tippu. Mida kõrgemale seda parem. Tipp on tema pingutuste summa. Elu mõte kui soovite. Jõuda sinna ja jälle langeda. Sest ees on järgmine tipp. Järgmine saavutus. Ülimate jõupingutuste tulemus. Vaade üle teiste peade. Üksindus. Kirgastumine. Hetk süüvida endasse. Vaadata tagasi. Tunda naudingut. Ning minna taas. Sest ees on uued tipud. Kas see on elu mõte? Miks?

Aitäh teile:
United Motors; KUMU; Taavi Varm; Hendrik Kaljujärv; Eventech; Tiit Kikas, Sander Mölder; Marvi Vallaste; Frens; Maarit Puhm; jpt.