NOVEMBRI KUU PILET.

Novembrikuu on karistus. Ning sel kuul võidab see, kel on taskus õige pilet. See ei peagi olema loteriipilet või parteipilet. Piisab, kui selle piletiga pääseb lennukile, laevale või kasvõi rongile. Või mis iganes sõiduvahendile, mis meid koduselt hallist ja niiskest ja külmast kodukandist kuhugi sooja ning päikeselisse kanti minema viib. Iga selline pilet võidab. Iga sellise piletiga võidab. Võidab tervises, enesetundes, meeleolus. Muidugi võib kõige selle võitmiseks proovida õnne ka loteriipiletitega, kuid sellisel juhul tasub varuda endale suuremas koguses lootust. Palju kavalam on aga varustada ennast novembrikuuks kuupiletiga kohta, kus päikesepaiste on sagedasem külaline kui kuuvarjutus.

Kuu retsept: Banaanileib hapukoorega
Mitte miski ei too meie tinaselt hallile ja padusügisesele Maarjamaale rohkem päikest kui üks korralik küpsenud banaan oma mehise serotoniinilaenguga.
Banaanileiva küpsetamiseks läheb sul vaja pool klaasi suhkrut, teelusikatäis jahvatatud kaneeli, kolmveerand tassi võid, veel 3 tassi suhkrut, 3 muna, 6 väga küpset banaani, üks poolekilone pakk hapukoort, 2 teelusikatäit vaniljeekstrakti, veel kaks teelusikatäit jahvatatud kaneeli, poole teelusikatäit soola, 3 teelusikatäit küpsetussoodat, 4 ja pool tassitäit jah ning soovi korral ka tassitäis purustatud pähkleid.

Kuumuta ahi 150 kraadini, sega väikeses kausis pool klaasi suhkrut teelusikatäie kaneeliga. “Puuderda” leivavorm seestpoolt suhkru ja kaneeli seguga. Purusta hoolikalt banaanid ning sega ülejäänud komponentidega nii, et tekiks ühtlane mass. Küpseta vormis umbes tund aega, leiva küpsust kontrolli puust hambaorgiga. Kui tainas enam orgi külge ei hakka, siis on leib valmis. Head isu!