MÄRTSI KUU MAKS

(Märtsikuu maks, Märts kuumaks)

Märtsis kisub kuumaks. Ja mitte ilmast pole siin juttu, kuigi temperatuur Eestis on märtsikuus kõikunud kuni 50 kraadi. Kuumaks kisub eeskätt seetõttu, et enamikku edumeelset Eesti elanikkonda ootab just nüüd „kuu maks“ – tagasimaks meie aasta jooksul makstud maksudest. See on nagu taaskohtumine millegi kalli, kuid lootusetult kadunuga. Suur ja siiras rõõm. Ning ainult kättevõtmise asi oleks igaühe privaatne pidu transformeerida üldrahvalikuks rõõmupeoks. Võibolla koguni riigipühaks. Tuleks ainult Toompeal kellelegi idee pähe panna. Enne valimisi näiteks. Unustage ära igasugused sõbrapäevad, lihavõtted või maipühad sellises ainulaadses olukorras, kus ülikonnastet riigiametnik ulatab sõbraliku naeratuse saatel lihtsale maksumaksjale ümbriku krabisevaga. Rahulolu täidab ümbriku saaja südant ning andmisrõõm valgustab riigialluva nägu – see oleks rõõmuhetk, mis põimib muidu lõhestunud ja kibestunud etnose taas ühtseks tervikuks. Valgekrae oleks kaelakuti sinikraega, eestlane venelasega. Ning õhtu saabudes saaks võrdselt kõigi maks suurema või väiksema löögi.

Ning isegi märtsikuise maksumaamaksu – tasumine ei tundu enam nii arusaamatu ja võõrastav.

KUU RETSEPT:
MAKSAPUHKUS
Et kuu maksu saamisrõõm võis paljudele maksadele koormavaks osutuda, siis toome siin ära midagi kevadiselt värskendavat ja tervislikku, mis peaks eriti rõõmustama jooja maksa. Ja väike tarkusesõna kauba peale, et kui ikka hommikul väga raske olla on, siis maksab õhtul kindlasti piiri pidada.
Retsept on lihtne ja tervislik. Võtke kolm õuna, üks mitte eriti suur peet (u 100g), 7 keskmist porgandit, poole pöidla suurune tükk ingverijuurt ja pool sidrunit ning pistke need mahlapressi ja andke tuld. Teravama tulemuse saavutamiseks võib ingveri osakaalu joogis vastavalt oma maitsele suurendada.

MÄRTSIS MAKSA TERVISEKS!