JAANUAR: KUU TÕBINE

(Jaanuarikuu tõbine/ Jaanuari kuutõbine)

Närvid täiega läbi? Televiisorit vaadates või kommentaariumites uidates tükib must masendus peale? Näed ümbritsevat maailma vaid tumedates toonides? Pole piisavalt jaksu, et „tõsta relvad hädamere vastu“? Tinane taevas võimendab veelgi loodusliku D-vitamiini nappust? Palju õnne, selle KUU TÕBINE on Eesti rahvas. Sh Sina ja mina.

Massipsühoosidest puretuna paterdab Eesti rahvas läbi paksu ja vedela ja libeda, kannustatuna vihast ja trotsist endast erinevate suundumuste, halva ilma, hoolimatu valitsuse, valelike poliitikute, ahnete kaupmeeste, lootusetult napakate liiklejate (sh autojuhid, jalgratturid ning jalakäijad) ning tänamatute lähikondlaste vastu. Kõikjal lokkava vaenulikkuse, ükskõiksuse, põikpäisuse ja mittemõistmise vastu.

Õnneks pole see seisund krooniline, vaid lihtsalt ägeneb sügis-talvisel perioodil. Patsiendi seisundit aitavad kergendada piisavalt päikesepaistet, külluslikus koguses vitamiinirohkeid puu- ja köögivilju ning grillihooaja ja suvetuuride algus. Sümptomite leevendamiseks aitab esialgu ka massimeedia tarbimise piiramine.

KUU RETSEPT: PIPARMÜNDITEE MAROKO MOODI
Maroko piparmünditee rahustab ja ergutab üheaegselt. Peletab külma nii seest kui väljast. Ja nagu eelpool mainitud – rahustab? Just what doctor ordered.
4 portsjoni valmistamiseks võta 3-4 värsket piparmündilehte või 1 supilusikas kuivatatud piparmünti, 60g tükksuhkrut ning 4 teelusikat rohelist teed. Kes rohelist teed vihkab, võib võtta ka sama koguse musta teed.
Võta kaks kannu, ühte pane piparmünt ja suhkur, teise roheline (must) tee. Aja keema 0,75 liitrit vett. Vala piparmündi ja suhkruga kannu umbes kolmandik keevast veest, ülejäänud vesi vala teelehtedele. Lase umbes 3 minutit tõmmata. Vala roheline tee läbi peene sõela piparmünditeega kokku ja sega hoolikalt. Vala välja klaasidesse/kruusidesse. Soovi korral võid neid kaunistada värskete piparmündilehtedega.

Head ravikuuri.