VEEBRUAR: KUU PÄEV

(Veebruarikuu päev/ Veebruari kuupäev)

Kuu päev on esmaspäev. Olgu siis sinine või mitte, aga iga nädala esimene päev on juba iidsetest aegadest pühendatud külmale ja kalgile Kuule, tõusu ja mõõna valitsejannale. Mõni päev tõusebki teiste päevakeste seas esile. Sõltumata, mis nädalapäevaga on tegu. Mõnes kuus on neid päevi rohkem, teise kuusse piisab vaid ühest päevast, et tervele aastale jumet anda. Aasta kõige lühemasse, veebruarikuusse jagub päevi päris mitmele maitsele, esmaspäevadest rääkimata. Tegelikult on aga üsna üks, kuidas me suhtume vastlapäeva, iseseisvuspäeva või sõbrapäeva. Ühed pidupäevad kõik.

Kõige olulisem on siiski see, kuidas me suhtume päeva, mis jagab inimkonna põhimõtteliselt kaheks – Kuu päeva. Kas me tõuseme päevast päeva, et palehigis oma igapäevast leiba teenida või carpe diem – püüame igat kuupäeva, et leida, kas selles päevakeses ka mingi päev peidus on. Anname oma ajale sisu, et tuua igast argipäevast esile ainulaadne ja kordumatu päev – pidupäev meis enestes, päev, mida on põhjust tähistada igal õhtul. Olgu siis omaette või lähedastega, cheers!

KUU RETSEPT: LONG ISLAND LONG DRINK
Iiri nobelist Eugene O’Neill väitis, et PIKK PÄEVATEE KAOB ÖÖSSE. Olgu tegu päeva või päevaga, pikk päev vajab pikka jooki – klaasike Long Island jääteed, teeb päevateekonna lõpu piisavalt pehmeks ja öö sumedaks, vestluse sõprade ning lähedastega sujuvaks.
Long Island jäätee tegemiseks võta kõrge kokteiliklaas ja kõlksa sinna umbes 5 jääkuubikut, 15ml džinni, 15 ml apelsinilikööri, 15 ml tekiilat, 15 ml viina, 15 ml valget rummi ning 25 ml sidrunimahla ning umbes 50 ml Coca-Colat. Sega rahulikult ning lisa kõrs. Eriti pika või s… päeva või päeva puhul võid protseduuri korrata.