MIS ON PILDIL VALESTI?

Obama on kuri Snowdeni peale. Nii kuri, et isegi Venemaale ei taha enam külla minna. Ometi ei teinud Snowden muud, kui teatas, et maailma demokraatia eestvõitleja kasutas oma eesmärkide saavutamiseks põrmugi mitte demokraatlike vahendeid. Kas sellel pildil on midagi valesti?

Samas on Ameerika Ühendriikides suur hulk inimesi (kahjurõõmsatest käehõõrujatest Lääne-Euroopas rääkimata), kes arvavad, et Snowden on kangelane. Inimene, kes ohverdas oma materiaalse heaolu ja turvatunde väidetavalt nende kodumaa riiklike huvide kahjustamiseks. Kas ka siin pildil on midagi valesti? (Meie kohalik situatsioon oli hiljaaegu sama ja mõttest saate ju nagunii aru.)

Kõige kiiremal puhkuste perioodil hakkab linn tänavaid remontima. Inimesed muudkui nurisevad ja virisevad, aga linnavalitsus on kurt mis kurt, kisa palju tahad. Kas ka siin pildil on midagi valesti?

Noorte emade Facebooki lehe üks liikmetest pilab oma blogis teiste noorte emade olematut õigekirja ja väljendusoskust. Häbenemise asemel hakatakse teda hoopis ründama, väites, et noored emad ei peagi valdama õigekirja ega suutma ennast väljendada. Muret olevat ilma selletagi palju. Ega ometi sellel pildil siin midagi viltu ei ole?

Ega tegelikult olegi ju midagi viltu. Isegi Pisa torn pole viltu. Piisab, kui muuta vaid oma seisu-, iste- või vaatekohta ning kõik asjad asuvad oma kohtadele. Ei ole ei kangelast ega reeturit, kehva linnavalitsust või kapriisseid autojuhte, rumalaid emasid või nutikat blogijat.

Küsimus on ju tegelikult „kompas“ (kompositsioonis) See on ju kogu aeg paigas. Tegija poolt vaadatuna.

PS. … tegelikult on kõik need arvamusavaldused üha enam ja enam pigem meelelahutusliku iseloomuga, millel elu realiteetidega mingit pistmist pole. Klikitööstusest meedia ja skandaale müüv ajakirjanduse igasugusest vastandamisest ju elatuvadki. Lisaks on siin tegu  omalaadse psühhoteraapia vormiga, mis aitab kanaliseerida inimestesse kogunevat frustratsiooni, mis on sinna tekkinud kas jõudeelust või materiaalsetest probleemidest. Kui on vähem leiba, siis läheb lihtsalt vaja rohkem … klikke.

MIS SIIN PILDIL ON VALESTI?

Tee tiritamme või viska kukerpalli. Või … kükke. KÜSIMUS ON ALATI KOMPAS.

Tee tiritamme või viska kukerpalli. Või … kükke.
KÜSIMUS ON ALATI KOMPAS.