Veerevad ja lendavad, aga jalgpall ei ole

rb-narva-2.jpg 

Kui kogu Eesti hakkab vähehaaval unisesse puhkuseletargiasse vajuma, siis meil on põhjust vastuvoolu minna ja hoopis tööjuttu rääkida.
Nimelt tõi meie hea klient Red Bull taas  Eestisse maailmatasemel meelelahutust – Red Bull X-Fighters Jam’i. Meil oli aga au seda eksklusiivset üritust avalikkusele kommunikeerida.
Kuigi eestlaste suhe motosporti on mingil salapärasel põhjusel üle keskmise soe ning erinevate mootorsõidukitega on neid üllatada raske, siis selliseid surmapõlgavaid vägitükke polnud isegi Narva linnuse iidsed müürid (rääkimata nende vahele kogunenud publikust) veel näinud.
Sellal kui terve tsiviliseeritud (või tsiviliserimata?) maailm oli seoses LAV-is toimuva jalpalli MM-iga teleriekraanide ette kleepunud, tuhisesid Narva bastioni müüride kohal lindude või lendkaladena mõned sõitjad Red Bulli trikitavate tsiklimeeste paremikust ning sõna otses mõttes hullutasid oma osavuse ja julgusega publikut.
Kui toimumiskoht Narva võis võhikutes ehk küsimusi tekitada, siis üritust vaatama tulnud rahvamass hajutas kahtlused ka kõige kõvemal skeptikul – tipptasemel motoshow’d tullakse Eestis vaatama ka läbi paksu ja vedela.
Ometi osales üritusel ka üks täiesti soovimatu külaline, kes napilt kogu show toimumise küsimärgi alla seadis. Täiesti tavaline tuul oli sedapuhku otsustanud volüümi põhja keerata ning Red Bulli kaherattalistele ‘õhusõitjatele’ tuule alla teha.
Õnneks jäi tal rahvusvahelise meeskonna energia ja hulljulguse jaoks jõudu siiski napiks ja publiku rõõmuks (ja rõõmukisa saatel) tõusid ratturid üksteise järel rambilt kahurikuulidena ‘lendu’. Ükskõikseks ei jäänud keegi ja show’le järgnenud autogrammide jagamisel tekkinud tunglemine andis silmad ette nii mõnegi rockstaari fännajatele.
Vanasõna väidab, et kõige suurem rõõm pidi olema tegemisrõõm. Vale puha. Või siis vähemalt silmakirjalik. Märksa suurem on rõõm ja rahulolu, kui mingi hea asjaga maha oled saanud. Või selle juures vähemalt abiks olnud.
 
Aitäh, Red Bull, et aitad Eesti suve värvilisemaks muuta. Keep up the good work!
 
Et aga üks pilt pidi rääkima rohkem kui tuhat sõna, siis allpool põgus visuaalne tutvustus üritusest. Pildid tegi Joosep Martinson.

rb-narva-4.jpg

rb-narva1.jpg

rb-narva3.jpg

Siin on veel pilte ning siit leiad ka video.