Hõbedased raamatud teenisid hõbedase muna

muna
 

Kas me peeglisse vaadates näeme tegelikult iseennast? Vaevalt küll. Objektiivse pildi saame ikkagi summeerides oma peegeldust teiste silmades. See tähendab, et oleme ikkagi need, mida näitavad meie teod, mitte väline kest. Samas on lõbus jälgida, kuidas meie “mitmekorruselises” Eestis on paljud inimesed oma peegelpilti jälgides pöördesse läinud ning esitavad ülejäänud maailmale pööraseid ja naeruväärseid pretensioone. Kasvõi palga suhtes. Loodetakse tippu jõuda mingeid maagilisi valemeid või teid kasutades, unustades ära elu algtõed ja selle, et mitte millestki ei saa sündida midagi. Tööd tuleb teha, sõbrad, vaeva näha. Ja küll siis tuleb ka armastus. Ning lugupidamine….
 

väljavõte Glaskeki aastate raamatust (2007)

  
Ümmargune jutt ja kuldsed sõnad. Tegelikult vist pigem hõbedased. Aga seda ümaramad, sest just selle raamatuga tõime ära graafilise disaini Hõbemuna selleaaastasel Kuldmunal. Ei tea, on see hea või paha, aga Kuldmuna selles alajaotuses tänavu välja ei antudki.

Rõõm ja rahulolu on igatahes hinges. Ja tänutunne. Nagu ikka siis, kui pingutused väärilist vilja kannavad.
Tänulikkust ongi seoses selle sündmusega õigupoolest nii palju, et tahaks teist lausa jagada. Seda enam, et Kosmose lavalt sai tänu avaldada vaid Kuldmuna võidu korral.

Sissejuhatuseks sooviks muidugi tänada üht meie parimat klienti Glaskeki, kelle aastaraamat selle Hõbemuna ära teenis. Kraapsu või kniksu tahaks teha meie visiooni usaldamise eest. Kaasatulemise julguse eest samuti sügav kummardus. Eriti meeldiv oli, et klient ei kartnud täiusliku tulemuse saavutamiseks kulutada ka pisut rohkem kui lihtsalt hea tulemuse saavutamiseks vajalik oleks olnud. Arigato!

Sooja ning sõbraliku virtuaalse käepigistuse ja õlalepatsutamise on mõistagi ära teeninud ka need, ilma kelleta poleks see aastaraamat sellisel kujul ilmavalgust näinud.

Fotograafid Jüri Seljamaa ja Kalle Veesaar, kes varustasid raamatu just selliste piltidega nagu meil vaja oli. Superpildid olid. Ja palju oli neid ka.

Eriline tänu kuulub Aktaprindile, kus nimetatud teos ilmavalgust nägi. Väärt idee sai veelgi väärilisema teostuse. Respect!

Glaskek_AR_1Glaskek_AR_3Glaskek_AR_2Glaskek_AR_4

Kinkeraamatut lähemalt saab vaadata siit.